Knoppen/fr_flag.png   Knoppen/uk_flag.png
Creatieve_Vakantie_Frankrijk

Gastenboek

algemeen Data en Prijzengastenboek
Plaats een bericht in
dit gastenboek
Leendert en Margreet
[25 oktober ,  2017]

We hebben in de meivakantie een heerlijke week pottenbakken gehad bij Bo en Annetje. Het was voor ons een eerste ervaring met het pottenbakken, maar smaakte zo naar meer dat we nu zelf thuis een werkateliertje hebben gerealiseerd. =) Een hartelijk en gemoedelijk verblijf gehad, met lekker eten, een leuke groep en goede begeleiding. Wat het ook erg ontspannen maakte en wat een grote plus is, is dat we 's middags gewoon zelf aan de slag konden met het pottenbakken. Kortom, een aanrader!

Bettie
[25 september ,  2017]

In anderhalf jaar tijd inmiddels drie keer bij Bo en Annetje geweest. Wat de andere cursisten allemaal schreven: hierbij sluit ik me volledig aan. Ik kom zeker weer bij jullie terug! Bo en Annetje dank jullie wel voor de in alle opzichten fantastische weken.

Bea
[25 september ,  2017]

WAW, 14 zaaaàlige dagen bij Bo, Annetje en Ruby in de pottenbakkerij. Mateloos geamuseerd met het pottendraaien en de –glazuur & –baktechnieken, alsook heel gesmaakt de randactiviteiten met boeiende wetenswaardigheden aangereikt door Bo. Overvloedig culinair verwend door Annetje en schaamteloos genoten van de gastvrijheid en zorg!! Hartverwarmende zangmomenten o.l.v. Annetje met de gitaar en de hemelse stem van Ruby. Ook veel plezier en uitwisseling met de medecursisten, kortom fantastisch, AMAI, voor herhaling vatbaar!! Bea

Rina en Geert
[24 september ,  2017]

Dat was een onverwachte, wel zeer aangename week met een fantastische verzorging en een subliem vakmanschap. Ontzettend veel geleerd en intens genoten van de gastvrijheid en, zeker niet mis te verstaan, de geweldige gerechten op onze borden. Het was supergezellig. Tot volgend jaar voor een vervolg!

Janny Kruit
[21 september ,  2017]

Lieve Annetje en Bo, Voor de tweede keer was ik bij jullie in Vannecourt en ik heb het weer erg naar mijn zin gehad! Ondanks de koude en regen werd ik verwarmd door jullie geweldige natuurlijke gastvrijheid. De gezelligheid rondom de heerlijke maaltijden van Annetje en de deskundigheid van Bo van alles wat te vertellen is rondom Keramiek is gewoon heerlijk! Hartelijk dank en misschien tot ziens, Janny Kruit

Bep van Norden
[30 augustus ,  2017]

Natuurlijk wil ik graag iets kwijt over mijn ervaring bij de kleischool. Ik ben er nog vol van en vertel het iedereen: Bo en Annetje het was 100 % genieten deze week. Voor het eerst potten gedraaid! en die gastvrijheid!!!! Voor jullie allemaal zo vanzelfsprekend maar voor ons als gast een weldaad en warm bad. Het is ook prachtig om te zien dat jullie zelf ook zitten te glimmen en het met zoveel met plezier doen, zo genieten we allemaal! Wat mij betreft tot ziens voor een volgende keer!

Jacqueline van der Korput
[29 augustus ,  2017]
lieve mensen,
Of ik wat in het gastenboek wil schrijven? Natuurlijk! Maar waar zal ik beginnen? Ik heb moeite met schakelen na een heerlijke kleiweek op een prachtige locatie met super weersomstandigheden! Dank jullie wel Bo en Annetje voor enorm veel inspiratie en gastvrijheid! Ik ben echt gegrepen door het pottenbakken en, door Annetje geïnspireerd, heb ik alweer 10 potten jam gemaakt! Het werkt aan alle kanten! liefs, Jacqueline

Mirjam
[20 augustus ,  2017]
Wat een heerlijke week achter de rug. Even weg van alle beslommeringen thuis, en alleen maar met de klei bezig zijn. Draaien, kletsen, koffie, smakelijk eten, en genieten van het leven als god in Frankrijk! Dank je wel Bo en Annetje voor jullie gastvrijheid.

Carry
[20 augustus ,  2017]
Voor het tweede jaar het atelier bezocht. Wat een fijne omgeving, de inspirerende lessen van Bo, iedere maaltijd een feestje klaargemaakt door Annetje, met hulp van Florence. Compleet ontspannen in de tuin met de fruitbomen of een baantje trekken in het zwembad. En niet te vergeten het kletsen met de rest van de groep. Iedereen bedankt en wellicht tot volgend jaar.

Steef den Elzen
[30 juli ,  2017]
Ongeveer een maand geleden mijn zomervakantie mogen vieren door middel van een zomercursus bij de kleischool, wat heb ik genoten! Na een maand ben ik nog steeds na aan het genieten van een erg fijne week vol gezelligheid, lekker eten, draaien en heerlijk in het moment bezig kunnen zijn. Bo, Annetje, Ruby en de gehele groep bedankt voor deze erg fijne ervaring. Groeten van, De Limbo ;)

Kris De Bondt en Hilde Compernolle
[1 augustus ,  2017]
Gezellige ontvangst de eerste dag en al gauw aanschuiven aan de lange tafel voor het lekkere diner (ook de veggies werden verwend met lekkers). Stilaan kennismaken met de groep en proberen de juiste namen bij de juiste personen te plaatsen. De volgende ochtend genieten van een heerlijk ontbijt en… we kenden elkaar al wat beter. Om 9 u stipt in het atelier voor de eerste draaidemonstratie en iedereen kon starten op zijn niveau. Bedankt Bo voor de heldere uitleg en het geduld om ons telkens weer op weg te helpen. Tijdens de draaimomenten was iedereen stil en geconcentreerd bezig. Tussendoor bij de koffie en de lekkere maaltijden waar Annetje ons op vergastte was het gebabbel en het gelach niet uit de lucht. Het werd een heerlijke vakantie, een boeiende workshop en een ‘plezante’ confrontatie tussen Nederland en België. We gingen naar huis met een voldaan gevoel dankzij onze schitterende gastvrouwen en alle aanwezigen. Lieve groet Hilde en Kris

Yura
[30 juli ,  2017]
Lieve Bo en Annetje, dit was voor mij de tweede keer dat ik bij jullie geweest ben. Na een zeer drukke periode direct in de auto de rust in! Gewoon alleen maar denken aan de plaatsing van je vingers. Nergens anders om je druk over te maken. Volledig verzorgd en heel flexibel. Heerlijk! Bo, Annetje en Ruby, dank je wel! Femke, Patricia, Ellen, Sophie, Hugo, Matty, Ruth, Reinhilde, Manon, Kristin, Netta en Thea bedankt voor de gezelligheid!

Mieke
[19 juli ,  2017]
Bo en Annetje, hartelijk dank voor de onvergetelijke week... Ik heb enorm veel bijgeleerd, genoten van de omgeving, de groep, het eten, de rust en de klei! Absoluut voor herhaling vatbaar, dus waarschijnlijk tot volgend jaar!

Fransje Spit
[16 juli ,  2017]
Voor de tweede keer naar de kleischool. Ik had me er erg op verheugd en ben weer zeer voldaan naar huis teruggekeerd. Veel geleerd en lekker gegeten. Maar vooral genoten van de rust, de aangename groep, de humor, het zingen..... kortom een heerlijke tijd. Bo, bedankt voor je geduld en duidelijke instructies. Annetje bedankt voor je kookkunst en je altijd zonnige humeur.Attentie, respect en zorgzaamheid zijn kernaspecten die jullie waarmaken. 👍👏🤗

Elke
[3 juli ,  2017]
Lieve mensen, wat heb ik genoten van deze week bij jullie. Ik voelde me zo enorm verwend met al het lekkere eten en drinken de hele dag door. En de leerzame lessen van Bo. Onbeperkt kunnen draaien. Zo jullie je best zien doen om ons een prachtige vakantie te geven. Dat is gelukt. regen of zon, het maakte niks uit. Bedankt voor de mooie week en jullie sfeer. liefs, Elke

Jo Haazen
[3 juli ,  2017]
Voor de 10de keer hier geweest. Weeral FANTASTISCH!!! Een aanrader voor wie van potten draaien, culinaire hoogstandjes, zwemmen, aangenaam gezelschap, gezellige kamers houdt!

Hilde Bremmers
[27 juni ,  2017]
Lieve Bo en Annetje, In alle opzichten, in één woord samen te vatten: GEWELDIG! Hartelijke groeten, Hilde

Karin
[26 juni ,  2017]
Het was een heerlijk "warm" bad bij jullie. Vanmorgen heb ik zelf wat broodjes afgebakken om een beetje af te kikken van jullie heerlijke ontbijt. Ik heb zo ontzettend veel geleerd bij jullie. Ook mentaal, want als je een dip hebt omdat het even niet lukt wordt je op zo'n positieve manier weer op de goede weg gebracht. En dit alles in een prachtige omgeving. Met een trots gevoel heb ik al mijn baksels uitgestald om nog na te genieten. Jullie hebben het allemaal goed voor elkaar. Ik kom volgend jaar graag terug.

Lisette
[26 juni ,  2017]
Bedankt Annetje en Bo. Je kunt je verliezen in het draaien. Tot dat de thee en de koffie alweer klaar staan natuurlijk. Of de lunch. Of het avondeten. Ik heb hier heerlijk kunnen draaien, met voldoende feedback of hulp als je het even nodig hebt. Aanrader!

Mia
[26 juni ,  2017]
Een geweldige week mogen beleven in Atelier Céramique Filarski. Op alle fronten een aanrader. Vakkundige uitleg van Bo, het draaien werd een feestje, met natuurlijk veel (on)kruiken maar gewoon doorgaan, het werkt verslavend!! De heerlijke maaltijden van Annetje en de geweldige gastvrijheid echt super! Fijne accommodatie. Alles ademde... gezeligheid. Dank je wel Bo en Annetje voor deze geweldige week, ik mis het NU al! Tot volgend jaar.

Christel
[26 juni ,  2017]
Zonder Bo geen kruiken met hoge halzen, zonder Annetje geen rond verzadigd buikje gelardeerd met fijn gezang, zonder de kippen geen eieren op je bord, zonder de boomgaard geen jam op het brood en fruit op je toetje. Wat moet ik deze week zonder Atelier de Ceramique Filarksi? Op naar volgend jaar dan maar!

Ann en Jef
[18 juni ,  2017]
Anderhalve week weer thuis en nog steeds aan het nagenieten! Echt een aanrader op alle vlakken! Groetjes, Ann en Jef

Irmgard Hensen
[18 juni ,  2017]
Dit is werkelijk de beste school om goed te leren pottenbakken. De uitleg is duidelijk en vakkundig. Na een week neem je al mooie dingen mee naar huis. Bovendien is de verzorging top, het eten heerlijk, de bedden goed en de sfeer relaxt. 100% aan te bevelen!

Marielle
[18 juni ,  2017]
Een week Vannecourt, heerlijk! Veel geleerd, goed gezelschap, lekker gegeten en een serie mooie potten en schaaltjes om me er aan te herinneren. Bo en Annetje, bedankt voor jullie gastvrijheid en graag tot ziens!

Walter
[2 juni ,  2017]
De raku vakantie bij Bo en Annetje is absoluut een aanrader voor iedereen die iets met klei wil doen. Je hebt alle vrijheid om te draaien in het atelier omdat je goed verzorgd wordt met duidelijke lessen, heerlijke maaltijden en ook nog eens leuke uitjes. De kans is groot dat ik volgend jaar weer terug kom op deze gastvrije plek waar je ver weg bent van stress en drukte!

Annemiek Bijl
[7 mei ,  2017]
Heb een fantastische week gehad in Vannecourt! Heerlijk gedraaid en raku gestookt, veel geleerd, lekker gegeten en genoten van goed gezelschap! Bo en Annetje heel hartelijk dank voor alles en hopelijk tot ziens!

Tasja
[6 mei ,  2017]
Dank jullie wel voor een onvergetelijke ontspannen heerlijke week waarin ik erg veel geleerd heb, erg genoten heb en de tijd echt even kon vergeten. Het proces van het pottenbakken en mooi gekleurde raku bakjes mee naar huis te kunnen nemen heeft mij zeer positief verrast. Het quilten in het naai atelier was óók een totaal nieuwe ervaring. Samen met de andere dames veel gelachen, heerlijk gegeten, gezongen (onder begeleiding van Annetje op gitaar) in het dorpskerkje....... Kortom ; een top week!

Wilma en Robert
[29 September ,  2016]
Wanneer je een cijfer moet geven voor gastvrijheid, service, maaltijden, gezelligheid, enthousiasme, verzorging en natuurlijk niet te vergeten de pottenbaklessen, kan dat niet anders dan een 10 zijn!

Verhaeghe Els
[18 September ,  2016]
Beste Bo en Annetje, Een Klei vakantie was iets waar ik al jaren van droomde.. Dit jaar was het eindelijk het moment dat ik mijn stoute ' botjes' aandeed en jullie koos zonder enige referentie en het was meteen een schot in de roos, zo veel meer en mooier dan wat ik had gehoopt. De lessen zijn van het hoogste niveau en voor iedereen toegankelijk van een leek tot iemand die de klei al in de vingers heeft, het enthousiasme van jullie het super warm gevoel van thuis komen en puur genieten van ook het lekkere eten met heel veel liefde klaargemaakt, waarvoor dan! Voor het eerst een foto boek gemaakt en ben hier alvast de mede studenten ah warm maken want Atelier Filarski is iets om op je Bucketlist te plaatsen! Lieve groeten en hopelijk tot weerziens! Verhaeghe Els

Rob en Frankie
[6 September ,  2016]
Hallo Bo en Annetje, Dank je voor de geweldige week. We hebben genoten en we voelden ons reuze verwend. De techniek van het draaien is ons goed aangeleerd. Daarvan getuigen de mooie eigen gedraaide potten die bij ons op de tafel staan te pronken. Heerlijk gegeten. Dank voor deze heerlijke smaken en de gezelligheid aan tafel. Ik moet nog denken aan de rondleiding door de faïence-fabriek met de kundige uitleg van Bo als gids daarbij. Ook was het een beleving dat we in de plaatselijke kerk konden rondkijken. Elke dag was weer nieuw. Wat ons trof was de prachtige vertolking van Edith Piaf door Ruby, jullie dochter van het nummer Padam Padam. Het zingt nog na in ons hoofd. Beste mensen, dank je wel voor deze heerlijke vakantie. Een aanrader voor iedereen. Rob en Frankie Nederland

Ivette Wijnhoff
[5 September ,  2016]
Ik was nog nooit op een creatieve vakantie geweest, maar ik ben verkocht. Het was voor mij de ideale manier om de zomervakantie af te sluiten. Ontspannen, opgeladen en geïnspireerd ga ik een nieuwe periode tegemoet. Bo bedankt voor ongelooflijk goede lessen en Annetje bedankt voor de geweldige verzorging. Graag tot ziens!

Virginia
[20 Augustus ,  2016]
We were in Vannecourt from the 13 to the 19th of August. The countryside was so peaceful. A week in which we made new friends and enjoyed the mixture of cultures. Much laughter, singing, delicious food. The homemade jam together with crusty bread. The pottery course opened a new world for me. Bo is a wonderful teacher...never had I thought I would be able to work on a potter's wheel in such a short while. I proudly shared the results with friends and family. Hope I can go back for the next course to learn more about glazing. Thank you! Harry and Virginia.

Karin Velthoven
[16 Augustus ,  2016]
Laatste week juli/eerste week augustus mocht ik weer genieten van al het heerlijks bij Bo en Annetje: het heerlijke gezonde eten de hele dag door, de lessen in het atelier, de heerlijke sfeer met de andere cursisten, de rust en prachtige sterrenhemel van Vannecourt.....teveel om allemaal op te noemen. Het was mijn tweede keer hier, en eindelijk heb ik het centreren onder de knie! Wat een opluchting dat ik het nu kan! En wat heerlijk om ook mijn eigen, creatieve gang te kunnen gaan. Tot slot de raku stook met de prachtig kleurende glazuren en vooral het KOPERMAT! Fantastisch, het lijkt alsof het noorderlicht nu gevangen zit op mijn werkstukken. Ga vooral, het is echt een kado aan jezelf om hier een week te mogen verblijven!

Katrien Devos
[8 Augustus ,  2016]
Het vierde jaar aanwezig. De laatste stookmethode en glazuur (heb 2X raku gedaan) Was best wel spannend. Op het eerste zicht en gevoel is kristalglazuur niet mijn ding, MAAR...... soms moet je zaken durven herbekijken. De resultaten waren Wondermooi. In de Academie zit ik soms weken te knoeien met een glazuur en hier FLOEP! Tuurlijk ligt dit niet aan mij, maar aan de vakkundig uitgemeten en uitgeteste glazuren waar BO waarschijnlijk ook weken, mss maanden, mee bezig is geweest. Super dat we hier gebruik van mogen maken. Ook de supper-draai-tips zijn altijd fijn om toe te passen. Mijn thee zal vanaf nu zoveel beter smaken in dat zelfgemaakt theepotje en tasje. Telkens een moment om weg te dromen naar nieuwe ideeën en mijmeren naar een heel fijne groep. Vanaf nu haal ik ook mijn euro's uit de flappetap in plaats van de mister cash! Lieve groet aan allen Katrien

Ineke
[2 Augustus ,  2016]
Zoals Riet en Martina al vertelden, twas meer dan super. Vooral bedankt aan heel het team die iedere dag weer klaar stond voor ons, ons in de watten legden. Annetje en Katia, ze kookten zo erg lekker, mmmmm. Bedankt Bo voor je kundige uitleg, je gedrevenheid en kunde. Maar ook het gezellige gebabbel met overbuurvrouw Monique. Ruby die voorbij huppelt, fijn gezongen heeft, wat een lieve meid! Ook de mede cursisten, wat ik van jullie mocht leren, bedankt! Ik kom zeker nog eens.

Riet Toussaint
[28 Juli ,  2016]
Een lekkere week achter de rug waarin ik aan niets anders hoefde te denken dan aan draaien. De instructies en tips van Bo hebben mij als beginner een eind op weg geholpen. De innerlijke mens is uitstekend verzorgd door Annetje. Samen met een fijne en gezellige groep mensen te werken aan een doel: een volle Anagamaoven. Het stoken van die oven is een geweldige ervaring met een prachtig resultaat. Bo, Annetje, Ruby en groepsgenoten: Dank jullie wel.

Martina Dielen
[25 Juli ,  2016]
Nog een beetje levend in een roes van afgelopen week bij Bo en Annetje, ontwaak ik weer in het echte leven. Wat een top vakantie week heb ik achter de rug! Heerlijk de hele week met jouw vingers in de klei te mogen zitten samen met anderen die het ook zo graag willen leren. Toch nog nieuwe grepen geleerd van Bo en mee op excursie naar het museum in Sarregueminus. Bo gaf in het museum een zeer uitgebreide en interessante rondleiding door de pottenbakkersfabriek. Van stenen van de Normandische kust te vermalen tot uiteindelijk het eindproduct te komen. Een uitstapje welk je zeker niet mag missen. En als neusje van de zalm het stoken in de 200 liter Anagama. Van 7 uur opstoken in toerbeurt tot 22.00 uur op 1280'C. Wat een happening! Onder Bo's toeziend oog en een super enthousiaste groep, werd er hard gewerkt door iedereen. Gepamperd door Annetjes overheerlijke maaltijden en zang van Ruby! Lieve mensen met zoveel talenten, super bedankt!

Marianne
[19 Juli ,  2016]
Net terug van een weekje pottenbakken. Wat was het leuk en gezellig. Ik ben die week echt verwend. Je hoeft echt niets anders te doen dan lekker potten draaien en glazuren. En Bo is een kanjer! Ze werkt zo hard om het allemaal in goede banen te leiden en het iedereen naar zijn/haar zin te maken. Ook leert ze je een aantal goede trucs die het draaien vergemakkelijken. Ook Annetje doet alles om de gasten lekker te verwennen. Ik wil hun heel hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid. En Ruby voor haar goochel trucs en haar mooie zang optreden. Hopelijk tot gauw en tot ziens, Marianne

Irmgard
[10 Juli ,  2016]
Ongelooflijk wat je in een week leren kunt! De uitleg en begeleiding waren zeer goed. Ook het glazuren werd uitgebreid behandeld. De sfeer was ontspannen en gezellig en de verzorging op iedereen persoonlijk afgesteld. Top!! Dank jullie wel Bo en Annetje voor de geweldige week!
____

Marianne
[5 Juli ,  2016]
Bo,Annetje,Katja,Ruby en Ava dank je wel voor jullie buitengewone gastvrijheid.De kleine wereld van Vannecourt was mooi,ik heb er van genoten. Genoten van de zorg, de aandacht en veel geleerd over pottenbakken. Een beetje draaien kon ik al, maar centreren was altijd een hele worsteling. Nu niet meer! Wie wil leren draaien met al snel resultaat en daarbij ook nog heel lekker wil eten: koffer pakken en naar Bo en Annetje in Vannecourt.
____

Leonoor
[4 Juli ,  2016]
Een goed concept blijft inspireren en vooral genieten. Voor het zesde jaar op rij ben ik weer twee weken wezen draaien bij Bo en Annetje. Voor mij voorspelbaar, rustgevend, lekker eten en snoepen en vooral lekker met m'n handen in de klei en in de buitenlucht. Met buiten 32 graden is het best warm om de anagamaoven op te stoken tot 1280 graden, het is gelukt en de potten zijn erg mooi geworden. Een topstook volgens Bo! De tweede week m'n theepot afgemaakt en in de kristalstook is het een mooie pot geworden. Ook de vazen en schaaltjes zijn prachtig geworden. Ondanks de flinke regen in de eerste week was het prima kamperen, de vogels fluiten, de koeien grazen en de kippen scharrelen vrij en zorgen voor het kakelverse eitje bij het ontbijt. Prachtig om te ervaren en te zien hoe iedereen geniet van alle momenten in een draaiweek. En iedereen gaat trots met z'n eigen draaiwerk voldaan en uitgerust naar huis! Kom maar eens kijken in Vannecourt zooooo leuk!
____

Ali Wesseling
[20 Mei ,  2016]
Reeds weer thuis, na een hele fijne week in Vannecourt, proberen wij de ontspannen sfeer vast te houden die er was bij Bo en Annetje. Voor mij was het de eerste keer dat ik " draaide" en dat was best wel even wennen. Inez die al enigszins vertrouwd is met pottenbakken was helemaal in haar element. We gingen aan het einde vd week met mooie kopjes, kommen en een enkele kruik naar huis. Het was een heerlijk warm " kleibad". bij jullie. Verder genoten wij van het pure leven zonder overdaad. ( maar ook niet zuinig hoor.) Gewoon terug naar de basis, weinig verkwistend. Annetje die op haar laarzen door het natte gras - en schort voor - de kipjes voert en eitjes uit het hok haalt. De (H)eerlijke producten die gebruikt worden bij het eten. Het vriendelijke " goede morgen" en de oprechte belangstelling. Annetje en Bo nogmaals hartelijk dank. Wij kijken terug op een voor ons onvergetelijke week. Lieve groeten. Inez en Ali 
____


Brenda [22 Mei ,  2016]