Knoppen/fr_flag.png   Knoppen/uk_flag.png
Creatieve_Vakantie_Frankrijk

Creatieve Vakanties Frankrijk met Pottenbakken

algemeen Data en Prijzen Blog

Op onze Creatieve Vakanties Frankrijk Blog behandelen wij bijzondere werkstukken van cursisten en gebeurtenissen uit ons Keramiek Atelier in Frankrijk.

Houtoven van glazen flessen

Velen die bij ons een workshop volgden, hebben gedurende de week ook een bezoek gebracht aan de faillence fabriek in Sarreguemines. Afgelopen week vierde dit museum haar 20-jarig bestaan.

Vele pottenbakkers en keramisten waren uitgenodigd om hun vaardigheden te laten zien. Ook wij waren van de partij. Bo heeft voor de ruim tweeduizend bezoekers demonstraties gegeven op de draaischijf. Jong en oud mocht op deze bijzondere dag gratis proberen een werkstuk te draaien. Er waren ook pottenbakkers die een oven opbouwden uit lege wijnflessen en 's avonds was er een vuurspektakel. De oude schoorsteen van de stoommachine van weleer vormde een schitterend decor, dat verlicht werd door de vlammen.
Opbouw_Flessenoven
Oven_van_Flessen
Keramiek_vuur_Moulin_de-La_Blies
Kom volgend jaar ook een week bij ons een workshop volgen en breng een bezoek aan dit fantastische keramiek-museum.
We hebben ruim twintig weken pottenbakworkshops met verschillende thema's.

Voor een overzicht zie:
data

Met Franse groet,

Bo en Annetje

DVD Draaicursussen Pottenbakken van de Kleischool

Draaitechnieken hoge en bolle halsflessen draaien

Pottenbakken_Draaitechnieken_Halsflessen_draaien
Klik hier voor de trailer

De Mirabellenboompot

Meer dan duizend keer is ons gratis e-book gedownload. Op de omslag prijkt een Mirabellenboom waar Ruby uit springt. Dit voorjaar hebben we helaas deze oude Mirabellenboom moeten omzagen.
Houtbewerker Alain Monchot heeft in de Wabi Sabi traditie een schitterende pot gedraaid van het doorleefde pruimenhout.

Creatieve_Vakantie_Pot_Mirabellenboomhout
Gelukkig hebben we vele jaren geleden al jonge mirabellenbomen geplant. Ook dit seizoen kun je dus gewoon weer lekker mirabellen komen proeven in onze tuin. Deze nazomer zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar. Zie data

Gratis E-Book
De Mirabellenboom

Op zoek naar Wabi Sabi

Ze kwamen uit een artificiële wereld, het kleine, schatrijke golfstaatje Qatar; twee studentes die wilden leren pottenbakken. Duizenden kilometers hadden ze afgelegd om uiteindelijk voor het eerst in hun leven door een weiland te lopen, brandnetels uitgelegd te krijgen en zelfs vol verbazing een kwartier lang een slak gade te slaan. Wat wilden deze jonge vrouwen, die in dit futuristische staatje leven, bij ons komen leren?

Pottenbakken, dat was duidelijk, maar wilden ze uiteindelijk iets strak moderns of juist iets zeer klassiek met gouden randjes gaan maken?
De Japanse uitdrukking Wabi Sabi verheldert wat ik kon bieden en wat zij zochten.
Qatar
Raku keramiek van Bo Filarski
Creatieve_Vakantie/Raku_Pottenbakken
Wabi Sabi; de Japanse term voor de schoonheid van de inperfectie. De studentes genoten een week lang met volle teugen van de eenvoud in ons kleine dorp.
Met kennis en kunde en hun eerste Raku werkstukken keerden ze uiteindelijk terug. Met pijn in het hart namen ze afscheid van de rust in onze Saulnois-streek, en via een vijf-sterrenhotel in Parijs vlogen ze terug naar hun stad in de woestijn.

Wil je ook de wereld van onvolmaaktheid, Wabi Sabi, ontdekken en ervaren?

Klik voor de nog beschikbare data.

Met Franse groet,

Bo en Annetje

Pottenbakken Frankrijk

Vervolg Pagina 1 2 3 4

Atelier de Céramique Filarski voor een creatieve keramiek vakantie.
Pottenbakken in Noord Frankrijk.
algemeen Data en Prijzen Blog Knoppen/knop_DVD