Creatieve Vakantie Frankrijk

Algemene Voorwaarden

Boeken

U kunt eenvoudig boeken via onze boekingsmodule . Na ontvangt van uw aanmeldformulier sturen wij u een voorschot nota à € 75,00 p/p om te boeken. Zes weken voor aanvang van de workshop ontvangt u de nota voor het resterende bedrag, dit bedrag dienen wij vier weken voor aanvang van de workshop ontvangen te hebben. Wij hebben slechts een beperkt aantal plaatsen (kamers of kampeerplaatsen). Deze plaatsen zijn gereserveerd voor deelnemers aan de workshop. Extra gasten kunnen wij vergunning-technisch helaas niet herbergen noch van maaltijden voorzien.

Kleding, vuur en gevaarlijke stoffen

Tijdens een workshop dient men kleding te dragen die vies mag worden. Klei kan vlekken geven die moeilijk of niet te verwijderen zijn. Bij het stoken adviseren wij katoenen (geen nylon) kleding te dragen met lange mouwen en leren schoenen. In de Anagama weken zijn bij de stook leren laarzen of hoge leren wandelschoenen en een zware katoenen broek gewenst. Bezoek aan De Kleischool in Frankrijk is geheel voor eigen risico. Glazuur kan schadelijk zijn voor de ongeboren vrucht. Gebruik aanwezige beschermingsmiddelen.

Kinderen

Een kind kan en mag actief deelnemen, maar er zijn geen speciale activiteiten gericht op kinderen en er is niet iemand die het kind speciaal in de gaten houdt. U dient zelf als ouder te beoordelen of uw kind enige mate van zelfstandigheid aankan. Kinderen die enige concentratie kunnen opbrengen vinden het over het algemeen ontzettend leuk om mee te doen. Als uw kind zich zonder begeleiding van ouderen kan vermaken zijn er naast het kleien wel voldoende leuke dingen om te doen. Fruit plukken in de boomgaard, een hut bouwen, springen op de trampoline, zwemmen in het zwembad (er is geen badmeester!), spelen aan de pingpongtafel, spelen met de Franse kinderen in het dorp. Let er op dat als u druk bezig bent met de cursus, u geen zicht heeft op hetgeen uw kind doet. U blijft verantwoordelijk. Er is een afgebakend terrein, maar het terrein is groot en een kind kan makkelijk onder een hek door kruipen. Graag hebben wij vooraf even overleg.

Verblijf langer of extra gasten

Wij hebben slechts een beperkt aantal plaatsen (kamers en kampeerplaatsen). Deze plaatsen zijn gereserveerd voor deelnemers aan de workshop. Langer verblijf voor of na de workshop is helaas niet mogelijk. Wij mogen enkel op basis van T'able d'hote maaltijden serveren aan overnachtende gasten.

Gehandicapten

Onze oude boerderij is helaas niet rol-stoel toegankelijk. Er zijn veel drempels en bij mooi weer eten we regelmatig buiten op een plaats die bereikt wordt door een klein hellinkje op te gaan.

Maaltijden en Diëten

Onze maaltijden zijn op basis van ‘table d'hôte‘, vervaardigd met verse producten uit de omgeving. Table d'hôte betekent "bij de gastvrouw/heer aan tafel" en is een Frans concept zonder individuele keuze. Wij kunnen met uitzondering van de mogelijkheden hieronder geen rekening houden met individuele menu's of diëten. De enige uitzondering: wij verzorgen op verzoek (vooraf aan te geven bij het boeken! ivm inkopen) vegetarische schotels (wij verzorgen geen veganistische schotels) of, op medische indicatie, een schotel zonder lactose, gluten, ui, knoflook of paprika. Bij het glutenvrije ontbijt en de lunch worden er zonodig glutenvrij brood, mais- en rijstcrackers geserveerd ('s morgens ook glutenvrije havermout in water of amandelmelk gekookt; noten en fruit staan altijd op tafel om zelf toe te voegen). Dit alles te combineren met overheerlijke huisgemaakte confitures, kaas of vleeswaren. Wij zijn geen restaurant en kunnen helaas niet garanderen dat er geen sporen van gluten, lactose of andere allergenen in het eten zitten.

Honden

Er kunnen geen honden meegenomen worden.

Verbruik Workshop Materialen

Materiaalverbruik maximaal 20 kilo klei per week, maximaal te bakken 2x 6,5 liter volume per week.

Annuleren en verzekeren

Als onverhoopt de grenzen dicht zouden gaan of er een verbod op reizen naar Vannecourt komt ivm de pandemie Covid 19
zal het geheel reeds betaalde bedrag voor de workshop gerestitueerd worden.

Voor alle overige situaties gelden de volgende voorwaarden;
Annuleren kan tot 4 weken voor aanvang. De kosten bij een annulering tot vier weken voor aanvang zijn gelijk aan de boekingskosten (namenlijk de voorschotnota van € 75,00 p/p). Indien de nota van de hoofdsom niet binnen de gestelde termijn betaald wordt, houden wij ons het recht voor dit als een annulering op te vatten en de workshopplek aan een ander aan te bieden.

Vier weken voor aanvang kan er niet meer geannuleerd worden! Zorg dus voor een adequate annulerings- en reisverzekering. Een annulering is vaak vanwege iets (zeer) ernstigs. Hoe begripvol we ook zijn, wij kunnen op korte termijn een vrijgevallen plaats niet meer opvullen. Voor een relatief klein bedrag kan je het risico afdekken dat je toch het hele bedrag moet betalen (of betaald hebt) terwijl je onverhoopt niet kan komen .