Francais     English

algemeen accommodatie
Algemene Voorwaarden:

Boeken
U kunt eenvoudig boeken via onze boekingsmodule boeking. Na ontvangt van uw aanmeldformulier sturen wij u een voorschot nota à € 70,00 p/p om te boeken. Zes weken voor aanvang van de workshop ontvangt u de nota voor het resterende bedrag, dit bedrag dienen wij vier weken voor aanvang van de workshop ontvangen te hebben. Wij hebben slechts een beperkt aantal plaatsen (kamers of kampeerplaatsen). Deze plaatsen zijn gereserveerd voor deelnemers aan de workshop. Extra gasten kunnen wij vergunning-technisch helaas niet herbergen nog van maaltijden voorzien.

Kleding, vuur en gevaarlijke stoffen
Tijdens een workshop dient men kleding te dragen die vies mag worden. Klei kan vlekken geven die moeilijk of niet te verwijderen zijn. Bij het stoken adviseren wij katoenen (geen nylon) kleding te dragen met lange mouwen en leren schoenen. In de Anagama weken zijn bij de stook leren laarzen of hoge leren wandelschoenen en een zware katoenen broek gewenst. Bezoek aan De Kleischool in Frankrijk is geheel voor eigen risico. Glazuur kan schadelijk zijn voor de ongeboren vrucht. Gebruik aanwezige beschermingsmiddelen.

Verbruik
Materiaalverbruik maximaal 20 kilo klei per week, maximaal te bakken 2x 6,5 liter volume per week.

Kinderen
Een kind kan en mag actief deelnemen, maar er zijn geen speciale activiteiten gericht op kinderen en er is niet iemand die het kind speciaal in de gaten houdt.
U dient zelf als ouder te beoordelen of uw kind enige mate van zelfstandigheid aankan. Kinderen die enige concentratie kunnen opbrengen vinden het over het algemeen ontzettend leuk om mee te doen.
Als uw kind zich zonder begeleiding van ouderen kan vermaken zijn er naast het kleien wel voldoende leuke dingen om te doen. Fruit plukken in de boomgaard, een hut bouwen, springen op de trampoline, zwemmen in het zwembad (er is geen badmeester!), spelen aan de pingpongtafel, spelen met de Franse kinderen in het dorp. Let er op dat als u druk bezig bent met de cursus, u geen zicht heeft op hetgeen uw kind doet. U blijft verantwoordelijk.
Er is een afgebakend terrein, maar het terrein is groot en een kind kan makkelijk onder een hek door kruipen.  Een kind tot 12 jaar waarvoor een eigen draaischijf gereserveerd wordt krijgt 20% korting. Een kind tot 12 jaar dat af en toe meedraait op de draaischijf van vader of moeder krijgt 40% korting. Graag hebben wij vooraf even overleg.

Gehandicapten
Onze oude boerderij is helaas niet rol-stoel toegankelijk. Er zijn veel drempels en
bij mooi weer eten we regelmatig buiten op een plaats die bereikt wordt door een klein hellinkje op te gaan.

Maaltijden en Diëten
Onze maaltijden zijn op basis van ‘table d'hôte‘, vervaardigd met verse producten uit de omgeving.
Wij kunnen met uitzondering van de keuze-mogelijkheden hieronder geen rekening houden met individuele diëten.

Wij verzorgen op verzoek (vooraf aan te geven bij het boeken! ivm inkopen) aangepaste schotels.
U kunt kiezen uit vegetarische schotels of diëetschotels.
De diëetschotels zijn lactose- en glutenvrij, en zonder ui, knoflook en paprika.

Bij het glutenvrije ontbijt en de lunch worden glutenvrij brood, mais- en rijstcrackers geserveerd ('s morgens ook glutenvrije havermout in water gekookt; noten en fruit staan op tafel om zelf toe te voegen). Dit alles te combineren met overheerlijke huisgemaakte confitures, kaas of vleeswaren.

Wij zijn geen restaurant en kunnen helaas niet garanderen dat er geen sporen van gluten, lactose of andere allergenen in het eten zitten.

Honden
Er kunnen geen honden meegenomen worden.

Annuleren en verzekeren
Bij annulering tot 4 weken voor aanvang bent u 70,00 euro p/p verschuldigd, daarna ongeacht de reden het hele bedrag. Wij adviseren u daarom een annulerings+reis verzekering af te sluiten. Een annulering is vaak vanwege iets (zeer) ernstigs. Hoe begripvol we ook zijn, wij kunnen op korte termijn een plaats niet meer opvullen. Voor een relatief klein bedrag kunt u het risico afdekken. Dit kunt u doen via een eigen (reis)verzekeringsagent.

Via deze link leest u alles over onze privacy regels

Knoppen/Privacy_Respect

Atelier de Céramique Filarski voor een creatieve keramiek vakantie.
Pottenbakken in Noord Frankrijk.

algemeen accommodatie